Shopify SEO: בעיות וטיפים

Shopify הגיעה לשיאים פופולריים חדשים, אך הפלטפורמה מביאה איתה גם בעיות SEO …

Shopify ראתה צמיחה משמעותית בשנים האחרונות, צמיחה שקיבלה תאוצה בשנת 2020 מכיוון שמספר הולך וגדל של אנשים מחפשים דרך מהירה, קלה ודינמית להציג את עסקיהם באינטרנט במהלך מגיפת הקורונה.

כשמסתכלים על נתוני Google Trends נוכל לראות עד כמה השיא הזה היה ברור:

נתוני Google Trends עבור חיפוש Shopify

והסיבה טובה – Shopify היא פלטפורמה מצוינת לבניית עסק, במיוחד עבור אלה ללא ניסיון דיגיטלי – אחת מנקודות המכירה העיקריות שלה היא הפשטות שלה.

אבל אולי התמקדות בפשטות וביצירת פלטפורמה שנבנתה בעיקר עבור משתמשים מתחילים, היא שהביאה לחוסר הגמישות של Shopify: משימות SEO טכניות רבות שאתם עשויים לצפות לבצע בפלטפורמות כמו WordPress או Magento אינן אפשריות ב- Shopify, ואחרות דורשות דרכים מורכבות למדי לעקיפת הבעיה. בואו נסתכל על כמה מהנושאים הללו, כמו גם כמה טיפים של Shopify SEO.

אם גם אתם רוצים לעשות סיבוב ניסיון ב-Shopify ללא התחייבות! 🎁

1. מבנה URL מאולץ

אחד הדברים הראשונים שתבחינו בכל אתר Shopify הוא שלכולם יש אותו מבנה URL. קטגוריות הן /collections/, ובכל מוצר יהיו /products/ בכתובת האתר. זה חקוק בסלע ב- Shopify, מה שאומר שלא תוכלו לעשות דברים כמו בחירת כתובת ה-URL של מוצר שתגיע מהשורש של הדומיין.

אני לא חושב שזה נושא דרמתי בפני עצמו, אבל אם אתם עוברים מפלטפורמה אחרת ל- Shopify, כל האתר שלכם יצטרך לעבור שינויים בכתובות העמודים. כמובן, תמיד עדיף להימנע מכל שינוי בכתובות אתר במידת האפשר. העברה ל- Shopify הכוללת מספר גדול של שינויים מאולצים בכתובות העמודים עשויה להיות כואבת למדי, אפילו בעזרת הפניות מחדש.

לצורך נוחות קריאת המאמר נקרא למושג collections בשם 'אוספים'.

2. אין קטגוריות משנה

Shopify גם לא מאפשרת לנו ליצור קטגוריות משנה עם היררכיות בכתובות העמודים.

בפלטפורמה אחרת, אנו עשויים ליצור תת-קטגוריה עם מבנה ה- URL הבא:
example.com/collections/mens-shirts/long-sleeve.

אבל ב- Shopify אינכם יכולים לקבל היררכיות בתוך 'אוספים'.

לכן, אם הייתם רוצים להקים 'תת קטגוריה' של 'אוספים', יהיה עליה להיות 'אוסף' בפני עצמו , כגון:

example.com/collections/mens-shirts-long-sleeve.

אם תנסו להוסיף קו נטוי בעצמכם, הוא ישתנה אוטומטית למקף.

שימו לב שניתן לקנן 'אוספים' תחת 'אוסף' שונה בתפריט הניווט, כדי לתת מראה חזותי של קטגוריות משנה. אך מבחינת כתובת ה- URL ומבנה ה- backend, הם באותה הרמה.

באופן אידיאלי, הייתי רוצה שמבנה היררכי יאותת בבירור על היחסים בין קבוצות דפי קטגוריות הורים / ילדים. עם זאת, אתם יכולים לסנן 'אוספים' לפי תגית, אשר יוצר דף של קטגוריית משנה. נושא שיוצר בעיות נוספות…

3. שכפול תוכן שנוצר על ידי פילטרים

ישירות מהקופסא, ניתן לסנן 'אוספים' עם תגים, המאפשרים למשתמשים לסנן ולחדד אוסף מוצרים.

לדוגמה, אם אתם רוצים אפשרות לסנן /חולצות גברים/ לפי הצבע האדום, הייתם יוצרים תגית 'אדום' ומחילים אותה על כל המוצרים הרלוונטיים. אם נבחר מסנן זה ב- /חולצות גברים/, התנהגות Shopify המוגדרת כברירת מחדל תהיה יצירת כתובת URL חדשה:

example.com/collections/mens-shirts/red.

כתובת URL חדשה זו, שנוצרה על ידי בחירת פילטר, מצרפת את התג לכתובת האתר המקורית ויש לה תג קנוניקל עצמי, כך שהיא ניתנת לאינדוקס. היתרון בכך שהוא מאפשר לנו לקבל דפים הניתנים לאינדוקס הרלוונטיים לשאילתות חיפוש נישתיות יותר (למשל קטגוריית פריט + צבע), משקפת סוג של ביצוע הפונקציה של דף קטגוריית משנה סטטית.

החיסרון הוא שעל ידי כך שכל אפשרויות הסינון ניתנות לאינדוקס, בקלות ניתן ליצור 'אוספים' משוכפלים.

אז אמנם יש לנו דף לחולצות אדומות לגברים (שנוצר דרך המסנן), אך ייתכן שכבר יש לנו דף שייצרנו בעצמינו עבור חולצות אדומות !

זה יכול להתרחש פעמים רבות בכל עמוד אוספים.

בדרך כלל הייתי פותר סוגיה זו באמצעות תגי קנוניקל. זה לא מהיר או קל במיוחד ליישם אותם בהתאמה אישית על Shopify, אך ניתן לעשות זאת באמצעות if statements על תבניות שונות בעיצוב שלכם ושימוש בהגדרות ערכת הנושא.

לחלופין, קיימות אפליקציות Shopify המתקנות את מערכת סינון המוצרים ופותרות כמה בעיות SEO תוך כדי. Boost היא דוגמה אחת; אם היינו מסננים /חולצות-גברים/ לפי הצבע האדום בזמן השימוש באפליקציה זו, כתובות ה- URL כתוצאה מכך משייכת קנוקיקל ל- /חולצות-גברים/, כך שהפעולה פותרת תוכן כפול באינדקס.

החיסרון בגישה זו הוא שהדבר עלול להוביל לכך שדפים יקרי ערך מבחינת SEO יהיו בלתי נראים לגוגל. ודאו שברור לכם מה ההשפעה של שמירה על כתובות אתרים מסוננים אלו מחוץ לאינדקס; ראו אילו סוגי עמודים מתחרים מדורגים ל-'חולצות אדומות' ביחס לעמוד שלכם, ובצעו הערכה על סמך היתרונות והחסרונות שבקנוניזציה שלהם.

בנוסף, ראוי לציין שבדפים המתוייגים אינכם יכולים לערוך את תוכן הדף. באופן כללי, הוא ישכפל את מה שמופיע בדף שממנו הוא מסונן. כך, /mens-shirts/red יהיה זהה לתוכן כמו /mens-shirts. זה עלול להיות מעצבן אם אתם מכוונים עמודים בעלי אופטימיזציה ממקודת מאוד למילות מפתח נישתיות במיוחד.

4. לא ניתן לערוך robots.txt ומפת אתר XML

אתרי מסחר אלקטרוני רבים משתמשים ב- robots.txt כדי למנוע מגוגל לסרוק דפים שהיא לא צריכה לסרוק, כגון כתובות אתרי ניווט מגוונות.

אבל כמו מבנה ה- URL שסקרנו לעיל, קובץ ה- robots.txt ב- Shopify נוקשה ונעול. זה אותו הדבר בכל אתר Shopify ולא ניתן לערוך אותו. בעוד שקובץ ה- robots.txt של Shopify עושה עבודה די טובה, יתכנו מקרים שבהם תרצו להוסיף משהו ל- robots.txt כדי לחסום את Google מלהראות סוג אחר של כתובת אתר. במקום זאת תצטרכו פיתרון אחר, כגון החלת תג noindex.

כמו robots.txt, יתכן שתרצו בעתיד לערוך באופן ידני את מפת האתר XML. למרבה הצער, גם זה חסום על ידי Shopify. פורום זה מפרט דרך לעקיפת הבעיה לפיה קובץ מפת אתר מותאמת אישית מועלה לחנות והפניה מחדש מיושמת מה- sitemap.xml המקורי לכתובת האתר של הקובץ החדש. לא ניסיתי את זה ונראה שזה לא עובד עבור כולם, אבל אם אתם נואשים לערוך את מפת ה- XML ​​שלכם, זה יכול להיות שווה ניסיון.

5. כתובות עמודי מוצר משוכפלים

כברירת מחדל, כתובות העמודים של מוצרים ב- Shopify כוללות את נתיב ה'אוסף', ואם אתם ניגשים לאותו מוצר באמצעות 'אוספים' שונים, אותו מוצר זמין במספר כתובות שונות. לדוגמה, חולצה אדומה לגבר עשויה להיות בכתובת האתר הקנונית example.com/products/nice-red-shirt.

אך ייתכן שתוכלו לגשת אליו באמצעות כמה דפי 'אוסף':

example.com/collections/mens-shirts-long-sleeve/products/nice-red-shirt
example.com/collections/formal-mens-shirts/products/nice-red-shirt
example.com/collections/mens-red-shirts/products/nice-red-shirt

כל אחת מכתובות אלו תהיה זהה, אך תעשה בהן קנוניזציה ל:
example.com/products/nice-red-shirt

המגבלה כאן היא שבדרך כלל, כתובת האתר הקנונית הזו לא תקושר מחוץ לדף הרישום של כל המוצרים, אותה תוכלו להציג ברוב אתרי Shopify בכתובת /collections/all/.

מצטיירת תמונה די מבלבלת עבור גוגל. תג הקנוניקל משמש להמחשת איזו גרסה של כתובת האתר היא הגרסה הראשית. עם זאת הגרסה שאנו אומרים שצריך לתעדף כמעט ולא מקושרת, וגרסאות שונות שאינן קנוניות הן אלה שמקושרים אליהן! אם אתם ניגשים למוצרים באמצעות תפריט הניווט ומדף 'אוספים', תועברו לכתובת URL שתבצע קנוניזציה לדף אחר.

ניתן לתקן זאת על ידי עריכת קובץ .liquid בתבנית הראשית. תיקון זה מבטיח שזו כתובת האתר הקנונית שמקושרת אליה ברחבי האתר ותסייע לנקות בלבולים מיותרים. אם יש לכם כתובות למוצרים עם פוטנציאל חיפוש, שווה בהחלט ליישם זאת.

6. מניעת הגישה ל- htaccess. יכול להפוך את ההפניות לבעייתיות

אין htaccess. פירושו שההפניות מחדש כלל אינן אפשריות.

למרות שאפשר להחיל הפניות בודדות בקלות ב- Shopify, עבור עבודות בנפח גדול (bulk) זה קצת יותר מסובך, ואת אלה יהיה עליכם להשלים ב- Excel ולהעלות באמצעות אפליקציית Shopify כגון Transportr.

ראוי גם לציין שאמנם Shopify מוגבלת ל 100,000 הפניות מחדש, אך מגבלה זו אינה חלה על אפליקציות כמו Transportr.

7. אין ספריות משנה לניווט בינלאומי

אם העסק שלכם מתרחב לשאר העולם, חלק מרכזי בתכנית ההרחבה הזו צריך להיות קידום אתרים בינלאומי וכיצד האתר שלכם יהיה בנוי על מנת למקסם את התנועה האורגנית.

נושא זה בדרך כלל כרוך בבחירה בין שימוש בספריות משנה, סאב-דומיינים או CCTLD. אבל עם Shopify, ספריות משנה בינלאומיות אינן אפשריות, אלא אם ברצונכם לקבוע דומיינים נפרדים לחלוטין לכל מדינה, סאב-דומיינים הוא האפשרות היחידה.

גוגל ציינה בעבר שהיא מתייחסת לסאב-דומיין כמו לספרית משנה, אך הדבר נותר במחלוקת בקהילת ה- SEO – כאן, רנד פישקין מקשר ל -14 מקרי מבחן שכנראה מוכיחים שזה לא נכון. הניסיון שלי היה גם שספריות המשנה תמיד עדיפות על סאב-דומיינים, ונראה שלמרות הנאמר, סאב-דומיינים מתייחסים במידה מסוימת באופן שונה לדומיין הראשי. בעוד שספריות המשנה מאפשרת איחוד סמכויות ברור יותר.

בשירשור זה מינואר 2021, מנהל מוצר גלובלי בכיר של Shopify אמר כי ספריות משנה נשקלות לאתרים בינלאומיים, אם כי אין ציר זמן עבורו.

גישה אלטרנטיבית לכך, ונושאים אחרים שמציב מבנה ה- URL הנוקשה של Shopify, תהיה שימוש ב- CMS "נטול ראש", בו הניהול האחורי והתצוגה הקידמית של האתר מופרדים אך מתקשרים באמצעות API. זה ישאיר אתכם בשליטה מלאה על כתובות האתרים שלכם ויחזיר לכם חלק מגמישות ה- SEO שחסר ל- Shopify. מבט מעמיק יותר על היתרונות והחסרונות של אתרים "נטולי ראש" נשאיר לפעם אחרת!

לסיכום

ל- Shopify אמנם יש מגבלות SEO, אך הן ניתנות לבחינה והערכה מחדש. ניתן לפתור כמה בעיות SEO כגון מוצרים או כתובות עמודי 'אוספים' משוכפלים בעזרת מעט התעסקות או באמצעות יישומי Shopify (בתשלום).

מגבלות קידום אתרים אחרות קיימות כך שאנשים ללא רקע וניסיון טכני רב, שמקימים עסק באינטרנט בפעם הראשונה לא יסכנו או "ישברו" את האתר – למשל על ידי עריכת ה- .htaccess או robots.txt.

ככל שיותר עסקים מתחילים להשתמש בו ובמיוחד ככל שהחברות המשתמשות ב- Shopify הולכות וגדלות והמומחיות גדלה, אני צופה ש- Shopify תעניק יותר חופשיות למשתמשים שלה. הידע של המשתמשים יתפתח מעבר לעסק של איש אחד שמנהל אתר בסיסי, ו- Shopify צריכה לדעתי להעניק גמישות נוספת זו.

במידה ואתם מתלבטים על פלטפורה נכונה עבור החנות המקוונת שלכם ערכנו לכם השוואה מעמיקה בין שתי הפלטפורמות הפופולריות ביותר בעולם: WooCommerce או Shopify.

גילוי נאות:

תוכן המאמר נכתב לאחר מאמץ ומחקר על מנת לספק את התוכן האמין ביותר שניתן. כמו כן התוכן מתייחס למידע שקיים בעת שעודכן לאחרונה בתאריך: 28/01/2023, ולכן עשויים להיות שינויים ואי התאמות שחלו מאז.

כמו כן, כל המאמרים המסקרים מוצרים או שירותים כלשהם הינם מוצרים שרכשתי והיתנסתי בהם בעצמי. בחלק מהמקרים אני אקשר לאתרי המוצרים באמצעות קישור שיתופי (אפיליאציה), שיתוף פעולה זה מאפשר לי לעיתים לספק לכם הגולשים הטבות מיוחדות ובתמורה אני מתוגמל באופן חלקי.

תודה על שיתוף הפעולה. ומקווה שהפקתם את המיטב מקריאה זו.

מדריכים ומאמרים נוספים